Wollenen ondergoed

Wollen ondergoed - Lees meer over comfortabele wol

Tegenwoordig wordt alleen de fijnste wol gebruikt voor wollen ondergoed, wat betekent dat het niet krast. Wollen onderhemden zijn verkrijgbaar in modellen variërend van smalle bandjes tot lange mouwen, en zowel in off white als in zwart. Wollen ondergoed wordt gebruikt om warm te blijven, het houdt goed vast en is goed in het transporteren van lichaamsvocht.

Wol is een van de meest gebruikte textielmaterialen voor ondergoed. Wollen ondergoed kan gebruikt worden bij wisselende weersomstandigheden, aangezien wol zich aanpast aan je lichaamstemperatuur. Wollen ondergoed ademt goed en kan zweet van het lichaam afvoeren.

Door de vele goede eigenschappen die wol in zich heeft, kun je wol voor allerlei doeleinden gebruiken. Of het nu gaat om warm ondergoed dat je nodig hebt voor het dagelijks leven of een dunne top voor zomerse wandelingen. Zelfs als je het niet gelooft, kan wol op elk moment worden gebruikt.

Wol heeft de reputatie ruw en krassend te zijn, maar wol is al lang zacht en perfect voor ondergoed. U bent van harte welkom om rond te kijken in het assortiment en misschien vindt u iets waar u niet zonder kunt.

Wat is wol

Wol is er in een grote keuze aan soorten en kwaliteiten, die elk hun eigen kenmerken hebben, waardoor de wol ook varieert in prijs. De meeste wol komt van schapen en het gaat erom hoe lang, fijn en gedraaid de wolvezels zijn. Hoe fijner de wolvezel, hoe zachter en minder krassend ze zijn.

De meeste wol is afkomstig van schapen en is een textielvezel die tot garen of draad wordt gesponnen. Wol wordt door velen herinnerd als pluizig, maar tegenwoordig kan wol ongelooflijk zacht en comfortabel om op het lichaam te dragen zijn.

Wol kan je zowel warm houden in het koude winterweer, maar omgekeerd kan het je ook helpen niet te warm worden bij warm weer. Wol past zich aan uw lichaamstemperatuur aan, zodat uw lichaam zo comfortabel mogelijk aanvoelt.

Wol voert vocht van het lichaam af en de oppervlaktestructuur van de wolvezels kan uw ondergoed antibacterieel maken. Wol kan je lichaam blijven verwarmen, zelfs als het nat wordt.

Wollen ondergoed met goede eigenschappen

Misschien ga je van wol houden en kan het absoluut onmisbaar voor je worden. Wol is een fantastisch materiaal en vooral voor je binnenlaag, die direct op het lichaam zit. Wollen ondergoed is ongelooflijk comfortabel en functioneel op het lichaam.

Je denkt waarschijnlijk dat je geen wollen ondergoed moet dragen omdat het schuurt. Je kunt weer nadenken. Veel ondergoed wordt gemaakt van fijne wolsoorten en -kwaliteiten, die heerlijk zacht zijn tijdens het dragen. Wol als binnenlaag betekent dat je altijd warm, droog en comfortabel kunt blijven. Hier geven we je enkele redenen waarom je voor wollen ondergoed zou moeten kiezen.

  • Wol houdt je warm bij koud weer, maar is ook verkoelend bij warm weer. Wol helpt het lichaam bij alle weersomstandigheden zijn temperatuur te reguleren.
  • Zelfs als wol nat wordt, behoudt het zijn isolerende en temperatuurregulerende eigenschappen. Wol kan tot 30 procent van zijn eigen gewicht absorberen.
  • Wol is zweetafvoerend en transporteert zweet van het lichaam en houdt je lichaam droog.
  • Wol ruikt niet omdat de wol is zo goed in het omgaan met vocht en is antibacterieel.
  • Wol krult niet in de was of bij gebruik.

Als je toch ademend wilt ondergoed, maar het hoeft geen wol te zijn, je kunt katoenen ondergoed hier bekijken.

h2>Mooi wollen ondergoedJe vindt er wollen ondergoed dat klassiek en neutraal is, maar ook ondergoed met kleine details. Zelfs als je wollen ondergoed saai vindt, kan het ineens een "must have" voor je worden. Als je eenmaal wollen ondergoed voor de koude winter hebt geprobeerd, waar je volgende winter niet meer zonder wilt.

Het merk Femilet, dat wollen ondergoed heeft, heeft een klein detail op hun wolassortiment dat je kunt gebruiken onder je jurk of T-shirt met een lage halslijn.

De merken Femilet en Triumph zijn goed in het maken van 100 procent wollen ondergoed van goede kwaliteit dat niet kriebelt. Het wollen ondergoed is verkrijgbaar met smalle en brede tussenstopjes en met lange mouwen. Daarnaast zullen ook de slipmodellen, maxi, panty en hipster in de selectie zitten. Je kunt kiezen tussen zwart en gebroken wit.

Als je twijfelt over welk model slipje je moet gebruiken of welk model het beste bij je past, klik dan hier en krijg instructies in pantymodellen.

Wilt u lingerie met meer details of kleuren, dan kunt u naar de categorie "producten" gaan, waar een grote keuze aan opties te vinden is.

Wat zijn de eigenschappen van de verschillende wolkwaliteiten

  • Angorawol is wol die licht, zacht en een van de warmste wol is die er is. Angorawol is echter zeer kwetsbaar en wordt daarom vaak gemengd met andere wolsoorten.
  • Kashmirwol is afkomstig van de Kasjmirgeit, die leeft in India, China en Pakistan. De wol is ongelooflijk fijn en zacht en behoort tot de duurste wol die je op de markt kunt vinden.
  • Merinowol is afkomstig van het merinoschaap. De wol is gemaakt van fijne wolvezels. Merinowol is heel goed voor ondergoed omdat het licht, luchtig en krasvrij is.

Maar wollen ondergoed kriebelt!

Nee - gelukkig is de tijd van kriebelend wollen ondergoed allang voorbij. Tegenwoordig wordt ons wollen ondergoed gemaakt van de zachtste wolvezels, die zorgvuldig zijn Behandeld om maximale zachtheid te behouden.

Als u een van de beste wollen artikelen koopt, zult u geen enkel ongemak ervaren. Je dagelijkse leven met wol zal fantastisch zijn.

Wollen ondergoed stinkt niet

Bevind je je in een situatie waarin je je wollen ondergoed meerdere dagen achter elkaar moet dragen, dan word je ook op weg geholpen door de goede eigenschappen van de wol. Wollen ondergoed absorbeert lichaamsgeuren niet op dezelfde manier als katoenen kleding.

Het is zelfs mogelijk om het meerdere dagen achter elkaar te dragen, bij matige lichamelijke activiteit, zonder dat het stinkt. Gelukkig droogt het ook snel, dus als je de mogelijkheid hebt om het 's avonds te wassen, is het meestal de volgende dag weer droog.

Hoe je wollen ondergoed wast en onderhoudt

Je moet je wollen ondergoed voorzichtig wassen en de wasinstructies volgen. Het kan een groot voordeel zijn om het juiste wolwasmiddel te gebruiken, omdat het de lanoline in de wolvezels behoudt - en juist de lanoline helpt veel van de goede, natuurlijke eigenschappen van de wol te behouden.

In plaats van het juiste wolwasmiddel te gebruiken.

Als u uw wollen onderhemden wast, kunt u ze in eerste instantie proberen te luchten, af en toe kan dat voldoende zijn.

Maar hoe kan uw onderhemd klaar zijn voor gebruik zonder het te wassen? Wol heeft een natuurlijk zelfreinigend vermogen, daarom kunt u vele dagen met uw onderhemd werken voordat het naar zweet begint te ruiken.

Was uw wollen ondergoed niet bij te hoge temperaturen, aangezien uw kleding kan krimpen. Wil je meer weten over wassen of wat er in de wasvoorschriften staat, kijk dan op onze pagina tips en advies.

Vraag het ons als je twijfelt

Als je vragen hebt over ons wollen ondergoed, of een ander artikel in ons assortiment, kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice op telefoonnummer +45 41 40 75 00 of via e-mail op support@netlingerie.be.