Menstruatie ondergoed

Grote keuze aan menstruatieslips

Periode-slipjes zien eruit en voelen aan als gewone slipjes. Het grote verschil is dat je erin kunt bloeden zonder dat je je zorgen hoeft te maken of je doorbloedt. Menstruatieslipjes zijn zowel ontworpen voor dagen met lichte bloedingen als voor dagen met zwaardere menstruaties.

Menstruatieslipjes, ook wel menstruatieslipjes genoemd, zijn onderbroeken die speciaal zijn ontworpen om tijdens de menstruatie te dragen. Door het slipje hoef je geen maandverband en/of tampons te gebruiken. Met menstruatieslipjes zijn wegwerpproducten voorbij als je ongesteld bent. In plaats daarvan kun je genieten van een comfortabele menstruatieslip die je bloeding bijhoudt - zonder enig risico op doorlekken.

Veel vrouwen vinden dat menstruatieslipjes een comfortabelere en handigere optie bieden dan traditionele maandverband of tampons. Daarnaast zijn ze ook vaak voordeliger dan wegwerpproducten, en kunnen ze dan meerdere malen hergebruikt worden.

Hoe werken menstruatieslipjes?

Hoewel menstruatieslipjes eruit zien als een gewoon slipje, zijn ze niet hetzelfde. Menstruatieslips vangen bloedingen snel en effectief op en kapselen deze in de stof in, zodat je niet met een natte slip rondloopt. In periodeslipjes is een extra laag stof ingebouwd, die als een absorberend middel werkt als je bloedt. De lagen kapselen het bloeden in, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over doorbloeden. Daarnaast kapselen ze ook nare geurtjes en vocht in, zodat je je droog en veilig kunt voelen.

Periodieke slips - een duurzaam alternatief

 1. Vermijd eenmalig gebruik
  Een menstruerende vrouw gebruikt in haar leven veel wegwerpproducten in de vorm van maandverband en tampons. Dat is op zich al onnodig wegwerpgebruik, maar daarnaast is er ook nog de verpakking, die vaak van plastic is.
 2. Geld besparen met menstruatieslipjes
  Wegwerppads en tampons kosten nogal wat om te kopen. Vooral als het iets is dat je elke maand moet hebben. Daarnaast is het ook een uitgave waar je als vrouw het grootste deel van je leven mee moet rondkomen. Op de lange termijn is het daarom ook duurzamer om te investeren in menstruatieslipjes die je maand na maand kunt gebruiken.
 3. Vermijd onnodige chemische stoffen en chemie op je lichaam en het milieu
 4. Maandverbanden en tampons zijn vaak gemaakt van gebleekt katoen, wat zowel slecht is voor het milieu als niet gezond voor je. Bovendien kan het parfum en andere soorten chemie bevatten die niet in contact mogen komen met uw huid.

Wasperiode slip

Voor gebruik:
 • Was de slip in de wasmachine op 30 graden voor gebruik
Na gebruik:
 • Spoel het slipje in koud water tot het water helder is
 • Was het in de wasmachine op 30-40 graden. Gebruik gewoon wasmiddel en geen wasverzachter, want dat verslijt de menstruatieslip onnodig. We raden aan om een waszak te gebruiken zodat de stof tijdens het wassen beschermd is.
 • Laat het slipje na het wassen aan de waslijn buiten of binnen op een droogrek drogen
 • Het menstruatieslipje kan niet tegen wasdrogers en bleekmiddelen, omdat dit de kwaliteit aanzienlijk vermindert

Koop je duurzame menstruatieslip online

Ben je op zoek naar een duurzame menstruatieslip? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Op netlingerie.be vind je een ruime keuze aan slipjes in verschillende vormen en kleuren, die je gemoedsrust geven als je ongesteld bent. Kies uit verschillende stijlen, maten en pasvormen, waar je een veelheid aan kleuren en tinten vindt die je vrij kunt matchen met je favoriete top - zelfs als het die tijd van de maand is.

Ga op ontdekkingstocht en vind een onderbroek uit de periode waarin je je prettig voelt om te dragen. Wij bezorgen binnen enkele werkdagen direct bij u thuis, zodat u straks weg bent van wegwerp maandverband en tampons, maar gekleed gaat in een comfortabel slipje waar u zich snel prettig in voelt.